06. 06. 2014.

Proljetni desert




Pobijedite proljetni umor čašom punom energije: bobičasto voće, sir, biskvit, tu je sve što vam treba

Sastojci potrebni za biskvit:
  • 2 jaja 
  • 5,5 dag šećera
  • 1,3 dag škrobnog brašna
  • 3 dag brašna
  • 1/2 čajne žlice praška za pecivo
Pjenica od sira:
  • 25 dag kremastog sira (sirnog namaza) sobne temperature
  • 15 dag šećera
  • 2 čajne žlice limunovog soka
  • 3 dl slatkog vrhnja
Žuta krema:
  • 3 dag škrobnog brašna
  • 6 dag šećera
  • 3,70 dl mlijeka
  • 2 dag maslaca
  • 1 žumanjak
  • trešnjevača, grenadina, cointreau, liker od kivija... za natopiti i obojiti biskvit
  • smrznuto bobičasto voćetrešnjevača, grenadina, cointreau, liker od kivija... za natopiti i obojiti biskvit
  • smrznuto bobičasto voće

Priprema žute kreme:

Pomiješajte škrobno brašno i šećer u malo mlijeka dok ne dobijete glatku sirupastu smjesu.  

Dodajte ostatak mlijeka i na laganoj vatri miješajte smjesu do vrenja.

Kad se zgusne, gotova je. 

Sklonite s vatre i umiješajte žumanjak i maslac u glatku kremu pa pustite da se dobro ohladi.

Postupak rada :

Ispečeni biskvit ohladite i narežite na kockice natopljene likerom. 

Kockice raspodijelite po čašama i prekrijte slojem smrznutog voća.

U posudi pomiješajte sir, šećer i limunov sok u kremu bez grudica. 

Istucite šlag i dodajte u osnovnu smjesu pa sve dobro izmiješajte.

 Raspodijelite pjenicu po čašama i stavite u hladnjak (ako želite, u smjesu dodajte čajnu žličicu želatine otopljenu u jušnoj žlici vode kako bi krema bila čvršća).

Nakon 15 minuta izvadite čaše iz hladnjaka i raspodijelite još jednom smrznuto voće. 

Na vrh izlijte ohlađenu žutu kremu i ponovno sve vratite u hladnjak da se poveže i učvrsti (otprilike 1 h).

 Prije posluživanja po vrhu pospite svježe bobičasto voće ili što vam se čini da bi bilo ukusno. 

Možete se zabavljati i biti kreativni koliko god želite.

Žuta krema:

Pomiješajte škrobno brašno i šećer u malo mlijeka dok ne dobijete glatku sirupastu smjesu.  

Dodajte ostatak mlijeka i na laganoj vatri miješajte smjesu do vrenja.

 Kad se zgusne, gotova je. 

Sklonite s vatre i umiješajte žumanjak i maslac u glatku kremu pa pustite da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar