09. 06. 2014.

Princes krofne


POTREBNO JE: 
  • 125 g margarina
  • 250 ml vode
  • 125 g brana
  • 4 jaja
  • prstohvat soli
PRIPREMA:

Margarin, zajedno s vodom i solju, rastopite u šerpici na umerenoj temperaturi, dodajte brašno, dobro promešajte i sklonite s ringle. 

Ohlađenom testu, uz stalno mešanje, dodajte umućena jaja.

 Špric napunite testom i iz šprica direktno na pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo. 

Vodite računa da između krofnica ima dovoljno razmaka. 

Pecite krofne u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta, snizite temperaturu, pa pecite jo pet minuta. 

Ohladite ih, podelite na pola i kuvarskim spricom napuniti kremom.

KREM:

POTREBNO JE:
  • kesica pudinga od vanile
  • 500 ml mleka, 
  • 4 kaike šećera
  • 200 g margarina
PRIPREMA:

Puding prašak pomešajte sa 100 ml mleka, dobro umutite, dodajte u šerpu sa šećerom i ostalim mlekom i kuvajte pet minuta.

Puding ohladite, ali ga s vremena na vreme promešajte da se ne napravi korica na površini. 

Margarin otopite i onda ga zajedno s pudingom umutite.

Po zelji,preko krema,mozete staviti i slag. ****PRIJATNO****

Nema komentara:

Objavi komentar