06. 06. 2014.

Prhka tortica




Potrebni sastojci za biskvit:
  • Od 200-250 gr brašna
  • 100 gr. maslac
  • 100 gr. šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike hladne vode

Sasojci za fil:
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 l. mlijeka
  • 7 kašika šećera
  • 3 kisele pavlake
Način pripreme:

Umješati sve sastojke, da dobijemo masu koja se ne lijepi za ruke.(Meni je na kraju ispalo 250 g brašna).

Tijesto formirati u jufku i razviti ga u veličini tepsije,namotati na oklagiju,prebaciti u tepsiju koju smo namastili i posuli brašnom malo ga natapkati prstima.

Tepsija je veličine 30 cm okrugla.

Za fil skuhati puding i šećer u mlijeku...ohladiti malo umutiti mikserom i dodati kiselu pavlaku sve to umutiti mikserom sa najmanjom brzinom.


Sve ovo ohlađeno posuti na biskvit i tek onda peći, nekih 40 min. na 180 stupnjeva.

Kad se ohladi poredati iscjeđno voće, jagode ili neko drugo voće po želji:).. i preliti preljevom za torte.

Nema komentara:

Objavi komentar