09. 06. 2014.

Posni trokutići sa šampinjonima


Potrebni sastojci:
  • 1 pakovanje kora za pitu (oko 450-500g)
  • 200g šampinjona
  • 100g biljnog sira
  • 2 kašike ulja
  • so,biber po ukusu
  • malo ulja pomjesano sa vodom za premazivanje kor
Priprema:

Šampinjone isjeci na listice,prodinstati ih na ulju posoliti pobiberiti po ukusu,ostaviti na stranu da se ohlade.

Kada je mlako dodati izrendan sir.

Razmotati kore uzimati jednu po jednu i sa četkicom premazati cijelu koru sa mješavinom vode i ulja,nakon toga presaviti na pola i opet premazati i jos jednom presaviti na cetvrtinu.

Sad smo dobili traku na jednom kraju staviti kašiku fila i sad saviti na trokut i cijelom dužinom kore savijamo u trokut sama će vas kora voditi,fazon je da se fil ne vidi i neisuri.

Slagati trokute u podmazanu tepsiju peci ih na 250C do zlatno smeđe boje.

 Kad je pečeno poprskati sa malo vode i služiti uz čaj za vrijeme posta a može i uz jogurt posle.

Nema komentara:

Objavi komentar