05. 06. 2014.

Posni kolač sa kiselom vodom





Sastojci za tijesto:
  • 450 g brašna
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 200 g sećera
  • 1 smrznuta narandža
  • 350 ml kisele vode
  • 70 ml ulja
Sastojci za fil:
  • 200 g sećera
  • 100 ml vode
  • 1 vanilin sećer
  • 80 g kokosa
  • 100 g mljevenog keksa
  • 2 kašike džema od kajsija
Sastojci za glazuru:
  • 100 g čokolade
  • malo ulja
Priprema:

Brašno pomješati sa sodom bikarboom, dodati sećer. 

Narandžu narendati i dodati u brašno. Sipati kiselu vodu i ulje.

Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni.

Šećer i vodu prokuhati, dodati keks, kokos i džem.Vruć fil premazati preko toplog kolača.

 Preliti čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar