02. 06. 2014.

Pljeskavice od tikvica




Potrebni sastojci:
  • 2 naribane velike tikvice
  • 1 mali crveni luk
  • 1/2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • malo mlijeka
  • 1 jaje
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Naribane tikvice i nasjeckani luk stavite u papirnate ručnike ili kuhinjsku krpu i istisnite tekućinu. 

Dodajte cjelovito pšenično brašno, sol, papar, mlijeko i jaja. Sve dobro izmiješajte.

Poslažite pljeskavice na lagano nauljen lim za pečenje.

Pecite 15 do 20 minuta, ovisno o veličini pljeskavica. 

Zatim okrenite i pecite još 10 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju na svakoj strani.

Nema komentara:

Objavi komentar