06. 06. 2014.

Pita zeljanica





Potrebni sastojci:
  • 0,5 kg kopriva
  • 8-10 debljih listova za savijaču
  • 0,5 kg sira (sojinog ili svježeg kravljeg)
  • 3 žlice kukuruznog brašna
  • pola litre mlijeka (sojinog ili kravljeg)
  • ulje i sol
Priprema:

Koprivu blanširajte, procijedite i usitnite. 

Lim nauljile i položite 1 list tijesta za savijaču. 

Popržite kukuruzno brašno i zalijte mlijekom (kaoza zelenu juhu), dodajte koprive i posolite. 

Neka smjesa bude gustoće kao za palačinke. 

U tu smjesu razmrvite kravlji ili sojin sir, uvaljajte polovice zgužvanih listova tijesta, lagano stisnite među dlanovima i tako dobivene lopte slažite na pripremljeni lim. 

Kada ste ispunili cijeli lim, možebitni ostatak smjese za namakanje tijesta prelijte preko lopti u limu.

Preko svega stavite 1 cijeli list tijesta, nauljite, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180-200C dok ne porumeni. 

Režite na kocke i poslužite kao desert, toplu večeru ili užinu.

Nema komentara:

Objavi komentar