04. 06. 2014.

Pita sa tikvicama i svježim feta sirom




Potrebni sastojci:
  • pakovanje kora za baklave (one su tanje nego one za savijaču)
  • 250 gr svježeg sira
  • 250 gr feta sira
  • 2 manje tikvice
  • 1 veća mrkva
  • 2 paprike
  • 2 jaja
  • 1 manja kapula
Priprema:

Na malo ulja prodinstajte kapulu, sitno nasjeckanu pa kad se ona spari dodajte narendanu mrkvu, narendane tikvice i sitno nasjeckanu papriku.

 Posolite, popaprite, dodajte začina po vašoj želji (ja sam dodala malo bosiljka i mažurana), te dinstajte otprilike petnaestak minuta dok sva voda ne ispari. 

Skinite s vatre, pustite da se ohladi pa dodajte svježi sir, izmrvljeni feta sir te dva jaja. 

Dobro promiješajte pa punite kore. 

Na vrh kore stavite nadjeva, zarolajte i slažite u obliku puža. 

Meni su ispale malo deblje jer nisam imala tanke, nego one malo deblje kore. 

Ništa strašno, osim što je ljepše vidit sa tanjim korama. 

Kad sve potrošite stavite peći na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta. 

Prokuhajte decilitar vode sa malo ulja pa zalijte puža i stavite peći još deset minuta.

Uživajte, u slast vam bilo.

Nema komentara:

Objavi komentar