11. 06. 2014.

Pileće rolnice iz rerne



POTREBNI SASTOJCI:
  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog lika
  • 70 g šunke ili suvog vrata
  • 1 jaje,od 2 kriške sredina hleba
  • 3 kašike mleka
  • 2 kašike prezli,biber
  • zacin so-po ukusu
  • 1/2 veze peršuna (sitno seckanog)
  • 100 g kačkavalja(topljeni sir)
  • 11 lenti tanko rezane slanine
PRIPREMA:

Samleti meso i luk u mašini za mlevenje mesa ili električnoj seckalici, a šunku ili suvi vrat sitno iseckati.

Dodati jaje, hleb koji ste umocili u mleko i dobro ocedili, prezle i začine.

Dobro izmešati i podeliti na 11 delova.

Praviti duguljaste ćufte i u svaku staviti komad sira, obmotati slaninom i stavljati u tepsiju obloženu folijom ili papirom za pečenje. 

Stavite i čačkalice da se slanina ne odvoji tokom pečenja.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

*****PRIJATNO!!!******

Nema komentara:

Objavi komentar