09. 06. 2014.

Pileća gnezda



POTREBNI SASTOJCI:
  • 300gr spageti
  • 500ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 2 kas brasna
  • 30 gr margarina
  • 1\2 glavice crnog luka(sitno seckanog)
  • 2 cena belog luka(takodje sitno seckanog)
  • 1\2 kasicice tucane paprike
  • 1 kasicica origana
  • 1 kasicica bosiljka
  • 1 jaje
  • 120 gr blansiranog sitno iseckanog spanaca
  • 120 gr kackavalja
  • 400 gr pileceg obarenog belog mesa iseckano na kockice
  • 200gr mesnate slanine

PRIPREMA:

U velikoj serpi slane vode skuvajte spagete.dok se kuva testenina, na niskoj temperaturi rastopite margarin i dodajte brasno i uz mesanje kuvajte 2 min,pazeci da se ne stvore grudvice.

Zatim polako dodajte pavlaku za kuvanje.

Dodajte luk,beli luk,papriku,origano i bosiljak i kuvajte 5 min.

U mutite jaje pa dodajte u masu.Kuvane spagete procediti i isprati pod mlazom hladne vode kako se ne bih slepile,dodajte pavlaku sa svim zacinima koje smo pripremili kao i seckanu piletinu i spanac, posolite i pobiberite po ukusu.

Nauljiti podmetace za mafine i viljuskom namotati spagete i prebaciti ih u kalup formirajuci gnezdo.

U sredini svakog napraviti malo udubljenje,pa dodati seckanu slaninicu.

Preko narendati kackavalj i peci ih 20 min na 180C 

***PRIJATNO****

Nema komentara:

Objavi komentar