13. 06. 2014.

Pijano voće

Potrebni sastojci:
  • 1 l ruma
  • 7 l vode
  • 250 g posuda voća
  • 250 g šećera 

Priprema:

U staklenu teglu od 7 litara sipati 1 litar ruma. 

Odabrati jednu posudu od oko 250 grama.

Tokom cele sezone kako pristiže voće (jagode, maline, višnje, trešnje, kajsije, breskve, kruške, grožđe...), punu posudu isečenog voća (i bez koštice) sipati u teglu i isto toliko šećera.

Promešati, poklopiti tanjirićem i odložiti u špajz. Povremeno promešati da se šečer otopi.

Kad sazri, može se poslužiti, sve zajedno. 

Prelepo je ali od mnogo boli glava.

Prijatno !

1 komentar:

  1. Samo pojasnite zasto u sastojcima 7 l vode, da li se ona dodaje i kada?

    OdgovoriIzbriši