04. 06. 2014.

Pečeni šećer uz kafu



Potrebni sastojci:
  • 1 velika šolja secera 
  • 1/2 litra mlijeka
  • 5 velikih šolja secera 
  • 1 čokolada od 100 g
Priprema:

U šerpu na šporetu sipamo 1 veliku šolju šećera.

Mješamo dok se ne rastopi na laganoj temperaturi da nebi zagorio.

Kad se rastopi dodamo pola litra mlijeka i lagano miješmamo da se istopi jer se stvardne kad se doda mlijeko.pazite da neprsne na vas kad dodajete mlijeko.

Treba da provri.

Zatim dodajemo jednu po jednu šolju šećera i mješamo lagano i ćekamo da opet prokuha.

Kad prokuha sklonimo sa šporeta i dalje pomalo mješamo i dodamo 1 čokoladu može s ljesnjacima ili bez kako volite a može se i posebno dodati lješnjaci ili orasi ja volim samo s čokoladom.

Istresemo u veliku tepsiju i ostavimo da se ohladi .

Isječemo na kockice i poslužiti.

Savjet:

Najbolje je staviti u papirnu vrećicu da se nebi stvrdnuli previše pa da se nemože jesti. Uživajte.

Nema komentara:

Objavi komentar