23. 06. 2014.

Pasulj



Sastojci:
  • oko 200 gr. pasulja
  • oko 200-300gr kobasice
  • 3,5 l vode
  • kašika ipo vegete
  • 1 kašika tomato paste ili paradajz paste
  • povrće po želji
Za zapršku
  • oko 50ml. ulja
  • 1 - 2 kašike brašna (ako volite gušće onda više)
  • 1 mala kašičica aleve paprike
Priprema:

U veću šerpu, stavite pasulj i prelijte sa oko 1litar vode, stavite na šporet i pustite da provri.

Kad je pasulj provrio, procijediti ga i naliti oko 3.5 litre vode.

Poklopiti jedan kraj šerpe sa poklopcem da ne bi iskipelo, i upaliti šporet na najjače. 

Kad je počeo da vri, smanjiti vatru i ostaviti da se kuha oko 2 sata s vremena na vreme, dolivajte vodu ako je potrebno. 

Pred kraj  kuhanja pasulja dodajte povrće a zatim propržite malo kobasice i njih dodajte.

Napravite zapršku. 

U malu šerpicu stavite oko 50 ml ulja i ostavite da se malo ulje zagrije, dodati kašiku-dvije brašna i promiješati.

Zatim dodati malu kašičicu aleve paprike i opet promiješati.

Dodajte zapršku u pasulj i promiješajte.

Poslužite sa projom, ljutim papričicama i mladim lukom.

3 komentara:

  1. Zar nije potrebna glavica luka, isečen na listove, da se kuva sa pasuljom ?

    OdgovoriIzbriši
  2. Koja je rezlika izmedju "tomato paste I paradajz paste"??!!!!
    I onda "promijesati", pa "pomesati", pa "promijesati"...

    OdgovoriIzbriši
  3. ni soli ni bibera niti kakvih zacina e bas ti je pasulju

    OdgovoriIzbriši