07. 06. 2014.

Paradajz paprike punjene mesom



Fil za paprike:
  • riža
  • mljeveno meso
  • crveni luk
  • bijeli luk
  • mrkva 
  • peršun 
  • 1 veći paradajz oguljen i isjeckan, jedna friška crvena paprika također sitno isjeckana
  • vegeta, so, biber
Priprema:

Sve sastaviti i filovati paprike.

Poredati u šerpu i nasuti vodu, staviti na manju temperaturu da se krčkaju. 

Kad su gotove u tavu naspem ulje i jednu kašiku brašna ( napraviti zapršku), kad brašno porumeni nasuti vodu u kojoj su se paprike kuhale, još dodam 2 kašike paradajz pirea, vegetu, malo bibera i peršuna, pa sa tim preliti paprike.

Pustiti ih da krčkaju još 5 minuta i onda su gotove.

1 komentar:

  1. Iz kojeg razloga mrkva bez potrebno a u stvari to sam videla zadnjih godina dodavaju mrkvu i krompir u smesu za sarmu

    OdgovoriIzbriši