05. 06. 2014.

Osvježavajući ljetni desert























Potrebni sastojci:
  • 500 g svježeg sira
  • 20 g rastopljenog maslaca
  • 125 g kiselog vrhnja
  • 30 g šećera
  • 30 g meda
  • 50 g kandiranog đumbira
  • 50 g suhih brusnica
  • čašica ruma
  • 50 g sjeckanih badema
  • sok 1 limuna
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • ušećerena limunova korica
  • višnje za dekoraciju
Priprema:

Namočiti grožđice i brusnice u rumu i ostaviti preko noći.

Pomiješati sir, vrhnje i maslac. 

Dodati šećer i med, limunov sok, naribanu limunovu koricu, ocijeđeno suho voće, kockice kandiranog đumbira I sjeckane bademe. Sve dobro umiješati.

Plastične posudice zapremine 250 ml obložiti dvostrukim slojem gaze (ili pamučnih pelena), napuniti smjesom, poklopiti tacnicom i opteretiti. 

Ostaviti u hladnjaku da stoji 1 dan.

Kod serviranja prevrnuti desert na tanjuriće, preliti svijetlim medom, ukrasiti limunovom koricom kuhanom u šećernom sirupu i višnjama.

Nema komentara:

Objavi komentar