05. 06. 2014.

Nadjeven krompir



Uz malo truda i krompir može biti sjajna večera ili prilog glavnom jelu.

Potrebni sastojci:
  • 10 bijelih krompirova srednje veličine
  • maslac
  • bijeli luk
  • peršun
  • so 
  • biber

Priprema:

Pripremite desetak bijelih krompirova srednje veličine, probrati da budu ujednačeni (kao sarme), maslac, bijeli luk, peršunovo lišće i začini.

Zamjesajte u sud sitno nasjeckan peršun, bijeli luk, so i biber po ukusu i rastopljeni maslac. 

Očišćeni krompir narežite na ploške širine 2-4mm ali da ne presječete do kraja, tako da se mogu blago razlistati poput lepeze. 

Polozite ga na pleh koji ste prethodno oblozili alu-folijom i pripremljenom smjesom prelite lagano vodeći računa da začinska smjesa prelije susjedne površine između dvije ploške. 

Pecite na 200 stepeni oko pedeset minuta.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar