09. 06. 2014.

Lenja pita sa šljivama



Sastojci :

Kora :
  • 2 jaja
  • 400 gr brašna
  • 200 gr margarina
  • 100 gr šećera
  • limunova kora
  • pola kesice praška za pecivo
Fil :
  • 50 gr margarina
  • 1 kg šljiva
  • 100 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 mala kašika cimeta
  • 1 kašika ruma
Posipanje :
  • 100 gr šećera u prahu
Priprema:

U dublju odgovarajuću šerpu staviti 50 gr margarina i otopiti pa ubaciti polutke šljiva , šećer , vanilin šećer i cimet.

Kuvati dok se šljive ne raspadnu i masa postane gušća pa pred kraj dodati rum , promešati i skloniti sa šporeta da se ohladi.

U dublju činiju pomešati šećer i omekšali margarin i mutiti pa dodati jaja , pecivo , limunovu koru i brašno.

Sve dobro umesiti i podeliti na dva jednaka dela.

Pleh premazati uljem i naneti razvučenu koru , staviti da se do pola peče na 200 stepeni.

Polupečenu koru izvaditi iz rerne , naneti fil i prekriti sa drugom razvučenom korom , vratiti u rernu i peći dok gornja kora ne dobije braonkastu boju.

Pečenu pitu ohladiti , iseći na kocke i posuti prah šećerom.

Nema komentara:

Objavi komentar