04. 06. 2014.

Lagana musaka




Potrebni sastojci:
  • 300 g tikvica
  • 600 g krompira
  • 250 g pečenih i očišćenih paprika
  • 3 paradajza
  • 200 g kačkavalja 
  • oko 200 g brašna
  • 3 jajeta
  • čaša kiselog mlijeka
  • ulje
  • so
  • biber
Priprema:

Dobro oprane tikvice isjecite na uzdužne ploške, posolite ih i ostavite da odstoje pola sata.

 Ocjeđene ploške uvaljajte u brašno i kratko pržite na zagrijanom ulju. 

Kad malo porumene, izvadite ih na papirni ubrus da se ocjedi višak masnoće. 

U podmazan sud poredajte kolutove krompira, pospite narendanim kačkavaljem, odozgo rasporedite paprike, posolite i pobiberite, pa preko njih složite red kolutova krompira.

 Pospite nastruganim kačkavaljem, prekrijte kolutovima paradajza i na kraju stavite ploške tikvica.

Jaja umutite s kiselim mlijekom, prelijte preko musake i pospite narendanim kačkavaljem. 

Pecite oko pola sata na 200 stepeni.

1 komentar: