09. 06. 2014.

Krem šnite



Tako ih ja radim lijep pozdrav svima. 

Potrebni sastojci:
  • 2 vrećice Pudinga vanilija
  • 2 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  • 2 žlice Gussnela
  • 100 g šećera 
  • 1 l mlijeka 
  • 250 g maslaca 
  • 200 g eurokrema(nutele ili bilo kojeg drugog) 
  • 5 krem bananica 
  • 100 g čokolade 
  • 700 g keksa Petit 
  • 2 vrećice Šlag pjene 
  • 250 ml mlijeka
Postupak pripreme:

Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.

Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.

U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.

U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banana( jai h dodajem naknadno nakon što razmađem kremu jer mi se inače čokolada na banankicama rastopi), a u treći naribanu čokoladu(isto je dodajem naknadno da se ne rastopi prilikom miješanja).

Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu.

 Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.

Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.

Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.

Nema komentara:

Objavi komentar