11. 06. 2014.

Kolač sa sirom



TIJESTO:
  • 250g brašna,
  • 100g šećera,
  • prstohvat soli,
  • 125g omekšalog butera, 
  • 1 jaje
Od svih sastojaka umiješiti tijesto, umotati ga u foliju i staviti u hladnjak na pola sata. Zatim tijesto razvući po kalupu promjera 26 cm, te ga izbocati vilicom.

KREMA:
  • 500g ribizla
  • 4 jaja
  • 250g šećera u prahu 
  • 2 vanil-šećera
  • naribana korica od jednog limuna
  • 1kg sira
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:

Za kremu umutiti jaja sa šećerom, vanil-šećerom i limunovom koricom. 

Dodati sir i puding u prahu. Umutiti slatko vrhnje i lagano umiješati u kremu od sira.

Polovicu kreme razporediti po tijestu, zatim oko 200g ribizla pa ostatak kreme i ostali ribizl. 

Kolac peci u zagrijanoj pećnici 60 do 70 minuta na 170 stupnjeva. 

Pečeni kolač ohladiti i posuti mljevenim šećerom.

Nema komentara:

Objavi komentar