07. 06. 2014.

Kolač sa sendvić keksom



Potrebni sastojci:
  • 1 l mlijeka
  • 1 kašika praška za instant kavu
  • oko 1 kg čajnih kolutića sljepljenih kremom (tzv. sendvič keks: Noblice, Moto…)
  • 3 praška za puding od vanilije
  • 10 kašika šećera
  • 100 g maslaca/margarina
Priprema:

200 ml mlijeka pomiješajte s instant kavom (bilo bi dobro zagrijati mlijeko jer tako se kava lakše otopi). 

Kekse natopite tom mješavinom (stavite ih u posudu s tom tekućinom i ostavite da se moče, da malo omekšaju).

200 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding.

600 ml mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding, maknite s vatre, ostavite da se hladi 1-2 min., pa dodajte maslac. 

Dobro promiješajte.

Lim obložite papirom za pečenje i na dno složite natopljene kekse, prelijte ih toplom kremom, na nju ponovno složite kekse… redajte slojeve kreme i keksa – ovisno o tome u koliko velikoj posudi radite kolač, tj. koliko slojeva želite; završite slojem keksa.

Ja sam radila kolač u posudi dimenzija 25 cm x 20 cm i kekse sam stavila u tri sloja, a kremu u dva (keksi – krema – keksi – krema – keksi).

U originalnom receptu stavljaju se dva sloja keksa i jedan sloj kreme (keksi – sva krema – keksi).

Kolač stavite u hladnjak da se stvrdne. 

Ja sam odozgo po keksima prelijala još oko 100 ml mlijeka jer mi se činilo da nisam dosta natopila kekse i keksi su upili sve to mlijeko.

Stvrdnuti kolač istresite iz lima, odlijepite papir.

Po želji, kolač možete prelijati rastopljenom čokoladom (ja nisam).

1 komentar:

  1. te noblice moze covek pojest i same steta stavljat u kolač

    OdgovoriIzbriši