14. 06. 2014.

Kolač sa jabukama



Potrebni sastojci:

Tijesto:
  • 400g brašna
  • 300g butera
  • 70g šećera
  • 2 žumanjka 
  • 2 žlice kiseloga vrhnja
  • 1 žlica rakije
Priprema:

Brašno i ohlađen na listiće narezan buter dobro razmrviti pa dodati šećer, žumanjke, rakiju, vrhnje i umijesiti tijesto i ostaviti ga na hladno mjesto 1-2 sata. 

Zatim tijesto razdijeliti na dva dijela. 

Jedan dio razvaljati na pobrašnjen kalup 40x25 cm ( ja sam koristila okrugli 28cm) izbocati viljuškom zatim peći.

Napola pečen kolač premazati marmeladom po želji posuti mljevenim orasima i preko razporediti nadjev, zatim prekriti drugim  dijelom tijesta, izbocati viljuškom i izpeći kolač do kraja na 200 stepeni. 

Topli kolač posuti mljevenim šećerom.

Nadjev: 
  • marmelada od marelica, 
  • 1kg jabuka,
  • 70g šećera,
  • cimet,
  • vanilin šećer, 
  • kora i sok jednog limuna


Priprema nadjeva:

Oguljene jabuke narezati na manje ploške, dodati šećer , cimet, vanilin šećer, limunov sok i kratko prodinstati.

Nema komentara:

Objavi komentar