04. 06. 2014.

Kolač od breskve





Potrebni sastojci:

I krema
  • 820 g kompota od breskve 
  • 1 prašak za puding vanilija
  • 4,5 dl tekućine iz kompota + voda

II krema
  • 4 dl mlijeka 
  • 1 prašak za puding vanilija
  • 100 g margarina

I još
  • 2 šlag-pjene 
  • petit-beure keksi 

Priprema:

U manju tepsiju (20/30) složiti red petit keksa.

Breskve izvadit iz kompota i više od pola količine sitno narezati.

U sok od kompota doliti vode da se dobije 4, 5 dl i u toj tekućini skuhati puding prema uputi na vrečici, u vrući umiješati rezane breskve i odmah preliti po keksima. 

Na tu smjesu odmah poslagati drugi red keksa.

Puding od vanilije skuhati u 4 dl mlijeka i u topli umiješati 100g omekšalog margarina, kremu premazati po keksima i kolač ohladiti.

Dvije šlag-pjene umutiti i premazat hladni kolač,ukrasiti po želji, ja sam ga posula mljevenim keksima.

P.S.Ostatak breskvi iz kompota pomiješati s jogurtom i cornflakesom i poslužit za laganu večeru 

Nema komentara:

Objavi komentar