04. 06. 2014.

Kolač na brzake



Potrebni sastojci za tijesto:
  • 200 g margarina
  • 150 g šećera
  • 250 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g nasjeckane čokolade
  • 3 jaja
Glazura:
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g margarina
  • 2 žlice mlijeka
Priprema:

Dobro izraditi omekšali margarin i šećer, dodati jaja pa jogurt, vanilin šećer te brašno pomiješano sa praškom za pecivo.

Sve dobro izmiješati mikserom pa kad je nastala kremasta smjesa, lagano kuhačom umiješati čokoladu.

Izliti u manji pleh (25 x 30 cm) namašten ili obložen papirom za pečenje.

Peči u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35 min na 180 st.C.

Na laganoj vatri za glazuru otopiti čokoladu i margarin sa mlijekom.

Gotov kolač poravnati lagano po vrhu većom žlicom i preliti čokoladnom glazurom.

Broj komentara: 6:

  1. a gdje se spominju te višnje koje se vide na slici

    OdgovoriIzbriši
  2. kakve sad i visnje? na slci je cokolada

    OdgovoriIzbriši
  3. i meni liči na višnje :

    OdgovoriIzbriši
  4. Moze putar umesto margarine

    OdgovoriIzbriši
  5. ja bi stavila puter ili maslac, a nebi stavila putar....

    OdgovoriIzbriši