25. 06. 2014.

Kinder pinui šnite


Sastojci:

Biskvit: 
  • 5 kom bjelanjaka
  • 1 jušna žlica meda
  • 5 žlica brašna
  • 1 žlica velika inavršna puna kakaoa 
  • 2 žlice ulja
  •  5 žumanjaka 
  • 1/2 kašič. praška za pecivo 
Fil: 
  • 2,5 dec slatkog vrhnja 
  • 1,5 dec hladnog mlijeka
  • 1 vrećica želatine u prahu 
Preljev:
  • 100g čokolade za kuhanje
  • 100g mliječne čokolade 
  • 150g margarina
Priprema:

Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice na papir za pečenje, vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini.Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti pouputstvu i mlaku dodati u smjesu. Za preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .otpljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja, kora i odgore preliti sa čokoladnim preljevom 

Posluživanje 

Kolač je potrebno dobro ohladiti, rezati na šnite i uživati! 

Nema komentara:

Objavi komentar