11. 06. 2014.

Kinder piguin šnite



Sastojci za koru:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kasika mlijeka
  • 6 kasika brašna
  • 6 kasika čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:
  • 1 dcl čokolodnog mlijeka
Fil:
  • 3dcl slatkog vrhnja
  • 400gr kiselog vrhnja
  • 100gr šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • nekoliko kapi limunovog soka
Za coko preliv:
  • 100gr čokolade
  • 50gr maslaca
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike šećera u prahu
Za dekoraciju:

  • šlag pjena
  • rendana čokolada
Priprema:

1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati lagano preostale sastojke, sjediniti ih i ispeci biskvit u velikom plehu pa ga popoloviti kada se ohladi.

2. Biskvit poprskati sa toplim čokoladnim mlijekom.

3. Umutiti slatko vrhnje sa šećerom, vanil šećerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti. Polovinu krema staviti preko pola biskvita.

4. Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i šećer pa miješati dok se nedobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema.

5. Staviti u frizider oko 10 minuta, a zatim preko tog čoko preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita.

6. Dekorisati šlag pjenom i drobljenom čokoladom. Dobro ohladiti prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar