14. 06. 2014.

Kiflice u krpi




Potrebni sastojci:
  • 1 čaša(200 ml)
  • kajmaka
  • 4 takve čaše brašna
  • 1 razmekšan margarin
Priprema:

Sve ove sastojke dobro izmiješiti da je glatka masa.

Skvasiti kuhinjsku krpu u hladnoj vodi, staviti tijesto u krpu, umotati.

Potopšiti u duboku zdrjelu sa hladnom vodom, ostaviti da odstoji 2 sata.

Nakon toga razvaljati ( moguće je da se lijepi tijesto, ali može se podloga malo zamastiti sa se lakše razvalj).debljina tijesti oko 1 cm.

 Filovati džemom po želji, peći na laganoj vatri.

Paziti da ne pregore.

Moja rerna je takva da pečem na 150 c oko 30 min. peći kao sve ostale kiflice, ako je temp.200c peći kraće.

Na kraju uvaljati u mljeveni šećer i prijatno.

Moguća kombinacija je  praviti valjak pa isjeći kao lokume bez punjenja, nije loše.

Nema komentara:

Objavi komentar