04. 06. 2014.

Kadaif




Ako želite oblik kao rolnice raširite lagano kadaif u obliku trake. Stavite odozgo fil i motajte kao rolnu.Tako smotane redate u podmazan pleh.

Potrebni sastojci:
  • 250 g tankih kratkih rezanaca za kadaif
  • 120 g maslaca
  • 50 g oraha ili badema
  • 50 g suvog grožđa
Sastojci  za agdu:
  • 500 g šećera
  • 0,5 l vode
  • 100 g meda
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun
Priprema:

Polovinu svežih rezanaca složite u pleh podmazan maslacem.

 Preko rasporedite sitno seckane orahe ili bademe i suvo grožđe. 

Odozgo opet naslažite rezance i prelijte rastopljenim maslacem. 

Tako pripremljen kadaif stavite da se peče na 2oo stepeni 10 minuta i kasnije smanjite temperaturu na 150 i pecite oko jednog sata. 

U međuvremenu pripremite preliv. 

Od šećera i vode kuvajte sirup srednje gustine i povremeno kašikom skidajte penu. 

Pred kraj kuvanja dodajte med i naceđen limun. 

Vruć kadaif prelijte polovinom sirupa, a preostali sirup još ukuvajte da bude gust, pa ponovo prelijte kolač.

Tek potpuno hladan kadaif isecite na kocke i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar