10. 06. 2014.

Italijanska pizza piroške



POTREBNO JE: 
(za testo)

  •  350 gr mekog brašna
  • 170 ml mleka
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1,5 kašičice soli
  • pola kocke svezeg kvasca


(za fil):

  • 100 gr šunke(rendane) 
  • 100 gr šampinjona
  • 100 gr kackavalja(topljeni sir)
  • kečap (po ukusu)

  • 1 žumance za premazivanje


(za ukrasavanje) :

  •  malo rendanog kackavalja i susam


Priprema:

Kvasac rastopiti u mlakom mleku, dodati pola kašičice šećera.

Prosejati brašno, pa dodati sve sastojke i razmućen kvasac i umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste nekih 45 min.

Šampinjone sitno iseckati i prodinstati na malo ulja, oko 5 minuta.

Sunku narendatii dodati kečap po ukusu i na kraju prohladjene šampinjone.

Kada je testo naraslo, premešiti i dodati po potrebi jos malo brašna ako se lepi.

Razvuci testo oklagijom,seći krugove većom modlom za piroške(ima ih u svakoj plastikari ili pijaci),staviti po kašičicu fila i malo rendanog kackavalja i dobro preklopiti testo u modli. 

Premazati žumancetom i posuti susamom i rendanom kačkavaljom. 

 Peći na 180-200 °C 25-30 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

****PRIJATNO****

Nema komentara:

Objavi komentar