25. 06. 2014.

Havana torta



Sastojci:
  • 3 jaja 
  • 3 žlice šećera 
  • 3 žlice brašna
  • malo praška za pecivo

Krema: 
  • 1/2 l mlijeka
  • 1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  • 15 dkg šećera
  • 1 kesica želatine u prahu 
  • od 10gr 15 dkg poprženih lješnjaka
  • 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro) 
Priprema :

Vrijeme pripreme: 30 min Težina: Jednostavno 1 ugrijat peć na 160°C 

Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min. 

Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag 

Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom. 

Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)  
Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :) 

Posluživanje:

Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela .. 
Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;) 

Broj komentara: 7:

  1. Ove mere sa lesnjacima mi nisu jasne 10gr 15dkg ne kuzim sad cega i koliko lesnjaka ili gr ili dkg??

    OdgovoriIzbriši
  2. sigurno od 10 - 15 dkg (od 100 - 200g)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelatine 10 grama i 15 dkg ljesnjaka

    OdgovoriIzbriši
  4. 10 g zelatine i 15 dkg ljesnjaka

    OdgovoriIzbriši
  5. 10 gr. se odnosi na prethodni red: 1 kesica želatine u prahu od 10 gr

    OdgovoriIzbriši