24. 06. 2014.

Halva


Sastojci:

Ssmjesa za halvu
  • 0,5 l ulja  100 g šecera  
  • 0,5 kg brašna
  • zaljev za halvu (agda)
  • 1 l vode
  • 1 kg šećera

Priprema:

Masnoću ugrijati, dodavati brašno uz stalno miješanje.

Miješati na vatri sve dok ne potamni do boje lješnika.

Skinuti sa vatre i dodati šećer, umiješati.

Zaliti agdom koja je prethodno skuhana.

Agda se nemora ukuhavati kao npr.za bakave.

Dobro umiješati i ostaviti da se hladi.

Oblikovati po želji.

4 komentara:

  1. Tu nešta ne štima: na pola kg brašna agda od !kg šećera? Nije normalno.
    Inače nam je mama pravila kad bili mali.

    OdgovoriIzbriši
  2. ja radim odokativno i uvijek je fina.....ne treba toliko secera....pospem mljevenim orasima....

    OdgovoriIzbriši