05. 06. 2014.

Desert od krušaka




Potrebni sastojci:
  • 1kg krušaka
Sastojci za preliv:
  • 1l vode
  • kora od narandže
  • 100 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • kašikica maslaca
Priprema:

Prokuhajte litru vode sa korom narandže i 100g šećera. 

Kruške ogulite tako da ostane peteljka, stavite ih u ključali sirup pa kuhajte 20 minuta na laganoj vatri.

 Kruške izvadite na tanjiriće i ohladite.

 U međuvremenu zagrijte 200 m slatke pavlake, dodajte 100 g čokolade za kuhanje mješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. 

Umiješajte kašičicu maslaca, pa sve prelijte preko ohlađenih krušaka.

Pospite sjeckanim bademima ili po želji...

Nema komentara:

Objavi komentar