09. 06. 2014.

Čokoladne ružice



Mekana i ukusna peciva punjena čokoladom i, u par jednostavnih poteza, oblikovana u ružice.

POTREBNi SASTOJCI:
  • 500 gr brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 70 gr šećera,
  • 1 suvi kvasac,
  • 2 jaja,100 gr maslaca,
  • 200 ml toplog mleka
  • 100 gr čokolade
PRIPREMA:

Kvasac razmutiti u toplom mleku, ostaviti sa strane. Istopiti maslac.

Izmesati brašno, so, šećer, dodati jaja a zatim i kvasac istopljen u mleku i pripremljen maslac. 

Umesiti mekano testo i ostaviti ga na toplom mestu 1-1,5 sat.

Nadoslo testo istresti na radnu površinu posutu brašnom, kratko premesiti i podeliti na 18 loptica. 

Ostaviti podeljeno testo da se "odmara" 10-ak minuta a za to vreme istopiti čokoladu.

Čokoladu možete istopiti na pari ili u mikrotalasnoj, pa čak i na laganoj vatri ali, u tom slučaju, vodite računa da ne provri.

Kalup za muffins podmazati maslacem. 

Razviti kuglicu u krug promera 13-15 cm. 

Polovinu kruga premazati čokoladom pa preklopiti testo u polumesec. 

Ostrim nozem iseći dobijeni polumesec u tri trake. 

Urolati prvu trakicu u ružicu a zatim i preostale dve. 

Dobijenu ružicu smestiti u podmazanu prazninu u kalupu (ako nepravilno udju u kalup malo ih ispraviti viljuskicom ili nožem). 

Na isti način pripremiti jos 17 ružica.

 Ostaviti pripremljena peciva na toplom mestu dok se rerna zagreva.

Uključi rernu da se zagreje na 180 stepeni. 

Peći ruzice oko 20 minuta ili dok ne dobiju lepu, rumenu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar