21. 05. 2014.

Seoski krompir sa sirom

seoski krompir sa sirom



















Sastojci:
  • 1 kg krumpira   
  • sol
  • papar po ukusu  
  • 5 dag maslaca  
  • 400 ml masnoga kiseloga vrhnja  
  • 2-3 češnja češnjaka  
  • 10 dag naribanoga ementalera
Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na tanje ploškice pa ih rasporedite  u lagano namaštenu posudu za pečenje (najbolje keramičku). Posolite i popaprite. Maslac narežite na listiće pa ih pospite po krumpiru. Posudu pokrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite 50-60 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša.

Zatim u vrhnje umiješajte zgnječeni ili sitno sjeckani češnjak pa time prelijte krumpir. Pospite naribanim sirom te još 15 do 20 minuta zapecite u pećnici.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar