10. 05. 2014.

Mak kolač sa jagodama

Mak kolač sa jagodama


Sastojci:

Biskvit od maka:
  • 100 g maslaca ili margarina (sobne temperature)  
  • 120 g šećera  
  • 1 vanilin šećer  
  • prstohvat soli  
  • 4 žumanjka  
  • 150 g maka  
  • 70 g lješnjaka ili oraha  
  • 4 bjelanjka  
  • 1 žlica ulja
Krema:
  • 200 g svježeg sira  
  • 100 g šećera  
  • 1 vanilin šećer  
  • 1/2 l vrhnja za šlag  
  • 1 limuntos ili sok od 1/2 limuna  
  • 1 vrećica preljeva za torte  voće po želji
Priprema:

  1. Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke. Na kraju rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  2. Smjesu stavite u namazan i posut brašnom protvan veličine 20x30. Pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.
  3. Za kremu izmiksajte šlag pa dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.
  4. Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.
  5. Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com.

Nema komentara:

Objavi komentar