10. 05. 2014.

Kolač sa maskarpone kremom i jagodama

Kolač sa maskarpone kremom i jagodama



Sastojci:

Za biskvit:
  • 3 jaja  
  • 100 g šećera  
  • 1 žličica naribane limunove korice  
  • 75 g pšeničnog oštrog brašna tip 400  
  • žličica praška za pecivo 
  • 3-4 žlice džema od jagoda 
Za kremu:
  • 200 ml slatkog vrhnja  
  • 2 žlice šećera u prahu  
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g mascarpone sira
Za preljev:
  • 500 g jagoda ili drugog voća  
  • 2 preljeva za torte  
  • 4 žlice šećera  
  • 500 ml vode
Priprema:

Za biskvit:
  1. Žumanjke odvojite od bjelanjaka koje istucite u čvrsti snijeg.
  2. Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i dodajte koricu limuna. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, pa uz miješanje postepeno dodajte žumanjcima. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu izlijte u tepsiju (35x23 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Smjesu poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
  4. Pečeni biskvit još vruć premažite džemom od jagoda i ostavite hladiti.
Za kremu:
  1. Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone.
  2. Kremu nanesite preko ohlađenog biskvita. Preko kreme posložite narezano voće.
Za preljev:
  1. Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte sa šećerom i 6 žlica vode.
  2. Preostalu vodu zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte do vrenja. Preljev hladite 1 minutu i prelijte pažljivo preko voća.
  3. Kolač ohladite i nakon 30 minuta možete ga narezati.
Posluživanje:

Poslužite ukrašeno voćem ili šlagom.

Savjet:

Dio vode za preljev možete zamijeniti crvenim voćnim sokom pa će preljev biti crven.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com.

Nema komentara:

Objavi komentar