10. 05. 2014.

Brzi kolač s jagodama

Brzi kolač s jagodama




















Sastojci:

Biskvit:
  • 4 jaja  
  • 4 žlice smeđeg šećera  
  • 1 vanilin šećer  
  • 4 žlice brašna  
  • 1 žlica gustina  
  • 2 žlice kakaa  
  • 100 ml ulja  
  • prstohvat soli
Fil s jagodama:
  • 300 ml slatkog vrhnja  
  • 1 šlag fix  
  • 300-350 g svježih jagoda  
  • par kapi arome jagode
Ganache:
  • 150 ml slatkog vrhnja  
  • 100 g tamne čokolade
Priprema:

Pećnicu zagrijati na 180C. Za biskvit izmiksati žutanjke sa šećerom i vanil šećerom, dodati i umiksati ulje, te na dva puta dodati prosijanu smjesu od brašna, gustina i kakaa. Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg s malo soli i lagano špatulom umiješati u nastalu gustu i ljepljivu smjesu od žutanjaka i kakaa (najprije umiješati dvije žlice bjelanjaka da se smjese sjedine, a potom umiješati i ostatak bjelanjaka). Protvan za pečenje (30x20cm) prekriti papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti smjesu. Peći 20ak minuta, provjeriti čačkalicom kad je biskvit pečen. Izvaditi iz protvana, odvojiti papir za pečenje i pustiti da se biskvit ohladi. U međuvremenu napraviti filu.Slatko vrhnje izmiksati sa šlagfixom, doodati aromu i sjeckane jagode, još malo izmiksati i rasporediti preko ohlađenog biskvita, kojeg ste nakon hlađenja vratili u protvan. Staviti u hladnjak dok pripremite ganache.Slatko vrhnje staviti na laganu vatru, pa prije nego što zakuha dodati komadiće čokolade, maknuti s vatre, pričekati par minuta da se čokolada rastopi, a potom izmiješati da se rastopi do kraja. Preliti preko biskvita i ohladiti u hladnjaku prije serviranja.

Posluživanje:

Rezati na kocke i po želji na vrh svake staviti jednu jagodu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com.

Nema komentara:

Objavi komentar