05. 02. 2014.

Pijana nevjesta

pijana nevjesta

SASTOJCI.ZA BISKVIT:
  • 9 žlica brašna
  • 9 žlica šećera
  • 3 žlice mlijeka
  • 3 jaja  
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 5 žlica ulja
  • 4 žlice kakao
  • 1 vrećica vanilin šećera
ZA PRELJEV:
  • 400 ml mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 50 ml ruma
ZA KREMU:
  • 2 vrećice praška za puding od čokolade
  • 1,5 l mlijeka
  • 3 vrećice praška za puding od vanilije
  • 10 žlica šećera
ZA UKRAŠAVANJE:
  • 300 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA

Pripremamo biskvit. Miješamo mikserom jaja, postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer te miješamo dok se šećer ne rastopi. Miješajući žlicom dodajemo ulje,mlijeko i izmješamo. Dodamo brašno pomješano s praškom za pecivo,kakao i sjedinimo sastojke. Stavimo smjesu u okrugli kalup za pečenje premazan maslacem. Stavimo kalup u pećnicuzagrijanu na 200 stupnjeva i pečemo 30 minuta.

PRIPREMA  PRELJEVA

Kuhamo mlijeko, šećer i rum dok se šećer ne rastopi. Ohlađenim preljevom prelijemo ispečen i ohlađeni biskvit u kalupu.

PRIPREMA KREME

Pjenjačom sjedinimo 300ml mlijeka i prešak za puding od vanilije. Razmekšani puding kuhamo u 600ml zavrelog mlijeka u koje smo dodali 5 žlica šećere.Vreli puding stavimo na biskvit u kalupu.

Pjenjačom sjadinimo 200 ml mlijeka i prašak za puding od čokolade. Razmekšani puding skuhamo u 400ml vrelog mlijeka u koje smo dodali 5 žlica šećera.Vreli puding stavimo iznad pudinga od vanilije u kalupu.Ostavimo da se puding ohladi i torta stisne.Nakon toga uklonimo stranice kalupa. 

Miješamo mikserom slatko vrhnje dok šlag ne dobije potrbnu čvrtoću, a zatim šlagom punimo kuharsku špricu i ukrasimo Pijanu nevjestu.

Tortu možemo dekorirati sa čokoladnim preljevom.

Preuzeto sa: recepti.hr

Nema komentara:

Objavi komentar