06. 12. 2013.

Umočenci

Umočenci


Sastojci za tijesto:
  • 300 g glatkog brašna  
  • 50 g mljevenih lješnjaka  
  • 50 g ribane čokolade  
  • 120 g šećera  
  • 1 vanilin šećer  
  • 1 jaje  
  • 200 g maslaca
Za glazuru:
  • 100 g čokolade  
  • 40 g maslaca
Priprema:

Na radnu površinu ili u zdjelu prosijte brašno, po njemu rasporedite lješnjake i čokoladu. U sredini napravite udubljenje, u njega stavite šećer, vanilin šećer i jaje. Hladan maslac narezan na listiće posložite na brašno te brzo zamijesite glatko tijesto.



Ako se tijesto lijepi umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.

Od tijesta oblikujte valjak debljine prsta i narežite na 5 cm duge prutiće. Poslažite ih na lim  obložen papirom za pečenje i pecite nekih 15-20 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 180°C.

Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri, krajeve prutića umočite u glazuru te pustite na hladnom da se glazura stisne.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com.

Nema komentara:

Objavi komentar