01. 12. 2013.

Svinjski kotleti na primorski način

Svinjski kotleti

Sastojci:
  • 1kg (5-6 kom) svinjskih kotleta  
  • sol
  • papar  
  • malo brašna  
  • 5 žlica maslinovog ulja
Umak od mrkve i graška:
  • 200g kapule  
  • 2-3 češnja češnjaka  
  • 200g mrkve  
  • 100g celera  
  • 400g smrznutog graška  
  • 400g sjeckane rajčice   
  • nasjeckani peršin ili vlasac  
  • malo ružmarina  
  • 1 lovorov list  
  • 200ml jušnog temeljca  
  • 200ml bijelog primorskog vina  
  • ½ žličice naribane limunove korice
Priprema:

Svinjske kotlete začinite solju i paprom pa ih uvaljajte u brašno. Tako pripremljene kotlete prepecite na maslinovom ulju 2-3 minute sa svake strane da se napravi korica. Meso izvadite u posudu s poklopcem.

Za umak na istom ulju prepecite nasjeckanu kapulu i češnjak dok ne omekša - po potrebi podlijte jušnim temeljcem. Dodajte mrkvu i celer narezan na kockice, smrznuti grašak, sjeckanu rajčicu, peršin, malo ružmarina i lovorov list. Podlijte preostalim jušnim temeljcem, posolite i popaprite.


U umak odmah dodajte kotlete te sve podlijte bijelim vinom. Kuhajte poklopljeno 45 minuta - povremeno protresite lonac. Pred kraj kuhanja dodajte naribanu limunovu koricu pa dovršite bez pokrivanja.


Posluživanje:


Svinjske kotlete u umaku od mrkve i graška poslužite uz pire krumpir - njoke od krumpira, rižu ili tjesteninu, te salatu po želji.


Savjet:


Za pripremu ovog jela možete upotrijebiti i svinjetinu bez kosti, koju narežete na komade od 2-3 cm.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar