03. 12. 2013.

Naopaki kolač

Naopaki kolač


Sastojci:

Nadjev od jabuka:
  • 1 kg oguljenih jabuka  
  • 3 vanili šećera  
  • 1 čajna žličica cimeta
Biskvit mek ko duša:
  • 5 jaja  
  • 150 grama brašna  
  • 120 grama šećera  
  • 1/2 vrećice praška za pecivo  
  • 3 žlice vode
Krema od vanilije:
  • 700 ml mlijeka  
  • 2 vrećice vanili pudinga  
  • 2 vrećice vanili šećera  
  • 100 grama šećera  
  • 200 ml vrhnja za šlag  
  • 1 vrećica želatine u prahu
Priprema:

Jabuke naribajte, izmješajte sa vanili šećerom i cimetom a u protvan stavite pek papir pa utisnite jabuke na dno protvana.

Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom i vodom, pa dodajte brašno i prašak i lagano promješajte.

Biskvitno tjesto izlijte po jabukama pa pecite na 170 stupnjeva oko 40 min.
Pečeni kolač okrenite naopačke tako da vam biskvit dođe dolje.

Skuhajte puding. Želatinu napravite po uputama na vrećici pa sa žlicom dvije mlijeka zagrijte da se otopi. Šlag izmiksajte pa ga sa želatinom dodajte u ohlađeni puding.
Kremu namažite po nadjevu od jabuka pa dobro ohladite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar