08. 12. 2013.

Čoko-Plazma Torta

Čoko-Plazma torta
Čoko-Plazma torta

Sastojci:
  • 14 jaja
  • 250 g prah šećera
  • 400 g margarina
  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 350 g mljevene plazme
  • 2 milka čokolade od 100 g sa ukusom borovnice
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Umutiti bjelanca, dodati šećer u prahu i mutiti još malo. 

Posebno umutiti žumanca, margarin, otopljenu čokoladu i mljeveni keks. U tu masu dodati umućena bjelanca i sve sjediniti drvenom kašikom. 



Masu podijeliti na dva djela.

1.dio ostaviti za crni fil u koji dodate 200 g sjeckane milke, a 2. dio podijeliti na tri jednaka dijela i peći 3 kore na 250 stepeni. 

Za svjetliji fil umutiti slatku pavlaku. 

Slagati: kora - crni fil - pavlaka - kora - crni fil - pavlaka - kora - crni fil

Recept nam je poslala Bojana Đurović .

Nema komentara:

Objavi komentar