04. 11. 2013.

Špageti s tunjevinom

Špageti s tunjevinom


Sastojci:
  • 400g špageta  
  • ribani parmezan  papar  
  • sol  
  • 50 ml bijelog vina  
  • peršin  
  • bosiljak  
  • 390 g sjeckane rajčice
  • 2 češnja češnjaka  
  • 100 ml ulja (mješavina običnog i maslinova)  
  • 1 limenka Eva tune komada u biljnom ulju 
  • 1 žlica vegete
Priprema:

U tavu na lagano ugrijanu mješavinu ulja stavite na pola narezane režnjeve češnjaka. Kad se češnjak blago zažuti, izvadite ga iz tave.



Na ulje stavite nasjeckanu rajčicu i Vegetu pa pirjajte dok dio tekućine ne ispari. Zatim umiješajte vino, komadiće tunjevine, bosiljak, papar i po potrebi malo posolite.


Sve još vrlo kratko prokuhajte te umiješajte nasjeckani peršin.

Posluživanje:

Umak prelijte preko kuhanih i ocijeđenih špageta te pospite parmezanom.

Savjet:

Kako biste jelo od tunjevine mogli poslužiti i onda kad ukućani ne sjede istovremeno za stolom, važno je tjesteninu ne skuhati do kraja, ocijediti, isprati vodom i ostaviti u hladnoj vodi. Tako možete u svako vrijeme određenu količinu staviti u pripremljeni umak, dodati po potrebi i malo maslaca i zagrijati u tavi ili pak u mikrovalnoj pećnici.

Mala  tajna:

Lagano popečeni češnjak dat će ovom jelu dodatnu aromu.

Nema komentara:

Objavi komentar