13. 11. 2013.

Sočan čokoladni kolač

Sočan čokoladni kolač


Sastojci za biskvit:
  • 10 jaja  
  • 180 g šećera  
  • 200 g mljevenih oraha ili lješnjaka  
  • 200 g čokolade u prahu  
  • 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
  • 0,5 l slatkog vrhnja  
  • 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:

Jaja i šećer pjenasto umutiti mikserom, a orahe/lješnjake, čokoladu u prahu i prašak za pecivo dobro promiješati u zasebnoj posudi tako da čokolada nema grudice. Pomiješati s jajima. Peći u velikom limu na masnom papiru na 180°C oko 20-25 minuta.

Otopiti čokoladu u slatkom vrhnju na laganoj vatri uz stalno miješanje. (raditi dok je biskvit još u pećnici). Još topao biskvit izbockati viljuškom i zaliti toplom kremom.

Ohladiti. (ja ga ne volim hladiti u hladnjaku, jer se tada krema previše stvrdne, a ukusniji mi je kad je sočniji)

Broj komentara: 6:

  1. Ne mislim da je ovo zdrava hrana ako u recept ide 10 jaja

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimno, :) ako jedna osoba pojede cijeli kolac onda nije zdravo, a inace koji je kolac zdrav? sve je pitanje kolicine koju jedete..

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepo za gledati,ali mi koji smo nekada pretjerali..tolika jaja,secer,cokolada....ostat ce na gledanju,onako sa ceznjom..kao dobra prijatelja,hahahaha.

    OdgovoriIzbriši
  4. Predobro izgleda, ali mi je previše kaloričan, poušat ću ga kao i sve druge recepte malo prilagoditi sebi, da i dalje bude ukusan a manje nezdrav. Uvijek stavim više bjelanjaka, a smanjim žutanjke, šećera obavezno manje (dio zamjenim s usitnjenim suhim voćem), čokolada crna, a slatko vrhnje dijelom zamijenim mlijekom. Uglavnom uspijeva i tako modificirani recept, pa se nadam da ću i ovaj uspjeti preurediti da liči na original.

    OdgovoriIzbriši
  5. Brasno ne treba da ima vo kolacot ?

    OdgovoriIzbriši