10. 11. 2013.

Punjene gljive sa sirom i slaninom

Punjene gljive sa sirom i slaninom


Sastojci:
  • 20 šampinjona srednje veličine
  • 100 gr krem sira
  • 100 gr svježeg sira, dobro ocijeđenog
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica svježih začina (vlasac,bosiljak,origano,ružmarin)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • slanina
  • maslinovo ulje-po potrebi
  • 20 gr maslaca (ukoliko pečete u tavi)
Priprema:

Kremasti sir i svježi sir, zajedno umutiti, dodati sol i sitno narezane začinske trave. Šampinjonima otkinuti peteljku, te udubljenje napuniti smjesom sira i začinskih trava, spojiti ih, omotati slaninom i staviti na drveni štapić za ražnjiće. Ponoviti postupak i sa preostalim gljivama. Zagrijati roštilj i ispeci gljive na roštilju ili ih peći u tavi.

Tavu zagrijati,dodati malo maslinovog ulja i peći gljive. Okrenute ih nekoliko puta da se lijepo ispeku sa svih strana. Na kraju dodati maslac u tavu i ukloniti sa vatre. Kada se malsac otopi sa time preliti gljive.

Nema komentara:

Objavi komentar