10. 11. 2013.

Palačinke sa mljevenim mesom

Palačinke s mljevenim mesom


Sastojci:

Za tijesto:
  • 2 cijela jajeta
  • 500 g brašna
  • 100 g prezli
  • ulje
Za nadjev:
  • 250 g mljevenog mesa
  • 50 g crnog luka
  • 50 g dimljene slanine
  • so
  • biber
  • peršuna
  • 1 jaje
Priprema:

Od 2 jajeta, brašna i prezle napravi se tijesto za palačinke. Palačinke se isprže sa obje strane.

Ispržene paličinke se nadjevaju nadjevom i uvijaju u obliku rolata, ređaju se u podmazanu tepsiju i stave u rernu da se zapeku.

Služe se dok su tople uz kiselo mleko.

Nadjev: Na ulju propržiti sitno isjeckan crni luk i slaninu isjeckanu na sitne kockice, zatim dodati mljeveno meso, so, biber i sitno isjeckani peršun; još malo pržiti i sve dobro izmiješati, skinuti sa štednjaka, pustiti masu da se malo ohladi pa umiješati jaje; ponovo sve dobro izmiješati i filovati palačinke.

Nema komentara:

Objavi komentar