10. 11. 2013.

Ledeni čokoladni kolač

Ledeni čokoladni kolač


Sastojci:
  • 100 g čokolade za kuhanje  
  • 150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)  
  • 600 ml slatkog vrhnja  
  • 20 g šećera u prahu  
  • 4 žlice soka od naranče ili likera od naranče  
  • 1 žličica narančine korice  
  • 100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za čokoladnu glazuru:
  • 150 g čokolade za kuhanje  
  • 90 g maslaca
Priprema:

Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.

Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.

Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.

Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.

Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.

Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.

2 komentara:

  1. Ovako malo cokolade na ovoliko umućene slatke pavlake SIGURNO ne daje ovu boju kolača, nema šanse! Slika nije autentična!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. nisam probala praviti ,mislim da količina tamne kakao čokolade može osigurati ovu boju.....

    OdgovoriIzbriši