09. 11. 2013.

Dunavski val

Dunavski val

Sastojci:
  • 4 jaja
  • 15 žlica šećera
  • 15 žlica ulja
  • 15 žlica mlijeka
  • 15 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • 2 vanilija šećera
  • 3 žlice kakaa
  • 1 konzerva marelica, breskvi, višanja
Krema:
  • 2 vanilija pudinga
  • 5 dcl mlijeka
  • 200 gr šećera u prahu
  • 250 gr maslaca ili margarina
Preljev:
  • 200 gr čokolade
  • 2 dcl vrhnja za šlag
Priprema:

Pjenasto umiješajte žumance sa šećerom pa dodajte ostale sastojke, najprije ulje, mlijeko pa onda brašno, prašak za pecivo, vanilija šećer, koricu limuna i snijeg od bjelanjaka. Pola tijesta izlijte u tepiju za pečenje te pecite petnaest minuta na 170 C. Izvadite polupečeni biskvit, stavite polovice bresaka, marelica ili višanja, prelijte ostatkom biskvita u koji ste stavili 3 žlice kakaa. Pecite još pola sata. Pečeni kolač prelijte tekućinom iz kompota u koji ste stavili 2 žlice šećera.

Na ohlađeni biskvit stavite kremu: Uzavrite 5 dcl mlijeka. Dodajte izmiješani puding sa par žlica mlijeka pa smjesu kuhajte par minuta. Skinite s vatre i ohladite. U ohlađenu smjesu dodajte maslac izmiješan sa šećerom.

Preljev od čokolade: Zagrijete vrhnje za šlag skoro do vrenja. Prelijte s njim isjeckanu čokoladu i mješajte dok se čokolada ne otopi. S tom tekućom čokoladom prelijte kolač i ostavite preko noći da se ohladi.

1 komentar: