08. 11. 2013.

Brzi kremasti kolač

kremasti kolač


Sastojci:
  • 1 pakovanje piškota (ostat će ih pa njih sačuvajte za neki drugi kolač)
  • 500 gr mascaponea
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 3 žumanca
  • 2 bjelanca
  • 3 žlice nutelle
  • 100 gr mliječne čokolade
  • 4 žlice cukra
  • ½ lit skuhane crne kave (čitaj turske)
  • Vanilij šećer, rum, amaretto
Priprema:

Žumanca izmiksajte sa cukrom i vaniilja šećerom. Dodajte mascarpone, umućeno vrhnje za šlag te umućena bjelanca. Smjesu podijelite u dva dijela. U prvi dodajte nutellu, a u drugi 100 gr sitno nasjeckane mliječne čokolade.



Piškote umočite u kavu (u nju dodajte ruma i amaretta po želji), na to dodajte kremu sa nasjeckanom čokoladom,  zatim opet poslažite piškote (namoćene u kavu), pa ih premažite  kremom  sa nuttelom.

Pospite po želji kakaom ili naribanom bijelom  čokoladom, malo ohladite i navalite. Uživat će te sigurno. U slast!!!

4 komentara:

  1. Za to moraju biti svježa domaća jaja,a zašto ne uportrjebiti i treće bjelanjce?,,,,

    OdgovoriIzbriši
  2. Sta je to maskaponea?

    OdgovoriIzbriši
  3. ovdje ima puno recepata nejasni i sastojci se ne slazu :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne spremam nista sa sirovim jajima i ne preporucujem nikom najlaksi nacin da svi dobiju salmonelu

    OdgovoriIzbriši