23. 10. 2013.

Kiflice sa sirom

Kiflice sa sirom


Sastojci:

Za tijesto:
  • 1 kg glatkog pšeničnog brašna 
  • 1 kocka svježeg kvasca (40 g) 
  • 500 ml mlijeka 
  • 200 ml suncokretovog ulja 
  • 1 žličica šećera 
  • 2 žličice soli
Za nadjev:

  • 500 g svježeg kravljeg sira 
  • 200 g kiselog vrhnja 
  • 1 jaje 
  • sol
Za premazivanje i posipanje:

  • rastopljeni maslac
  • sjemenke sezama ili kima
Priprema:



U 2 dl toplog mlijeka dodati malo šećera, brašna i izmrvljenu kocku kvasca, dobro promiješati i ostaviti na toplom mjestu da uzađe. U međuvremenu, u veću zdjelu staviti brašno i dobro izmiješati sa 2 žličice soli.

Brašnu dodati uzašli kvasac, ostatak mlijeka i ulje. Umijesiti glatko i podatno tijesato, a po potrebi ako se tijesto lijepi dodati još brašna. Pustiti tijesto na toplom da se diže oko 60 minuta, a u međuvremenu napraviti nadjev.

Mikserom ili žicom za snijeg izmiješati sir u gletku smjesu, dodati kiselo vrhnje, sol i jaje. Sve dobro izmiješati i ostaviti sa strane.

Uzašlo tijesto izvaditi iz posude, premijesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podijeliti na 6 dijelova. Svaki dio ponovo malo premijesiti i razvaljati u krug, a zatim svaki krug narezati na 8 dijelova (trokuta). Na širi kraj svakog trokuta stavljati žlicom malo nadjeva od sira i motati u kiflice počevši od šire prema užoj strani.

Kiflice sklagati na lim za pečenje obložen masnim papirom. Svaku kiflicu premazati maslacem te posuti kimom. Peci u zagrijanoj pećnici na 200 °C dok ne dobiju lijepu rumenu boju. (Kuharski recepti)

4 komentara:

  1. da li je isti postupak ako se prave sa suhim kvascem...

    OdgovoriIzbriši
  2. kiflice na slici se oblikuju na drugačiji način a ne kao u receptu. pogledajte dobro sliku

    OdgovoriIzbriši
  3. Jasno je da je testo za ove kiflice (na slici) razvuceno u krug a zatim zarezano nozem pa onda urolano u kiflicu. Ispod recepta stavljajte slike pravih kiflica a za ove je postupak malo drugaciji:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Recept je najbitniji a vi drage moje domacice sve ostalo....dajte masti na volju, dobar tek zelim

    OdgovoriIzbriši